ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΜΟΤΟ logo

Ιστορικό Σάκη Σκούρτα

Τα καταστήματα Σάκης Σκούρτας λειτουργούν στον χώρο αυτόν από το 1985 μέχρι και σήμερα,
η αγάπη για την μοτοσυκλέτα, την ταχύτητα, τους αγώνες, τα πρωταθλήματα,
ήρθαν να συναντήσουν την επαγγελματική δραστηριότητα και την λαμπρή σταδιοδρομία.

Στην διεύθυνση Γρ. Λαμπράκη 185 λειτουργεί το πρώτο κατάστημα μας 
με πλήρη κάλυψη service εξουσιοδοτημένο από την Suzuki Σφακιανάκης ΑΕΒΕ.
Αλλά και άλλων Εταιριών διότι η μακρόχρονη σχέση μας με την μοτοσικλέτα έχει σαν αποτέλεσμα να είναι μεγάλη η εμπειρία μας Γενικότερα ..  

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων με γνώση και συνέπεια.

Στην εταιρεία μας θα βρείτε μεγάλη γκάμα μοτοσικλετών & γνήσιων ανταλλακτικών 
HONDA, KAWASAKI, PEUGEOT, SYM
MODENAS, DAYTONA & after, αξεσουάρ, είδη ένδυσης, κράνη, είδη βελτίωσης.Μικρή αναδρομή 
Η ιστορία του Σάκη δεν ξεκινά με την έναρξη της επαγγελματικής δραστηριότητας αλλά πολύ πιο πριν..

Από πολύ μικρός όταν οι φίλοι του έπαιζαν μπάλα στο σχολείο εκείνος ήταν ήδη ερωτευμένος με τα μότο αφού κατάγεται από οικογένεια μοτοσυκλετών με πρότυπο τον Πατέρα του στα πρώτα του βήματα στην ζωή είχε  δικό του μότο ..
Έτσι σπούδασε την τέχνη του μηχανικού κινητήρων εσωτερικής καύσης στον Ηράκλειτο και αμέσως αφού   ξεπλήρωσε  τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις έσπευσε να δούλεψε 4 χρόνια σε πολύ γνωστό κατάστημα μοτοσυκλετών με ένα πολύ μεγάλο όνομα για την εποχή εκείνη τον Μιχάλη μεταλλινό, εκείνος ήταν που έβαλε  τα όσα ήξερε ο Σάκης για την μοτοσυκλέτα σε βάσεις για να μπορέσει σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αναλάβει εκείνη την επιχείρηση υπεύθυνα πια με βάρος ευθύνης και  υπευθυνότητας ..


Η αγάπη όμως για την ταχύτητα δεν μπορούσε να τον αφήσει σε ηρεμία παρόλο που στην επιχείρηση που εργαζόταν λάμβανε μέρος σε αγώνες 0,400 μετρά (dragster) αν και είχε επιτυχίες με πρώτες θέσεις..

Στην συνέχεια το έτος 1985 μπαίνει στην διαδικασία να ξεκινήσει πολλά μαζί  κάνοντας το όνειρο του πράξη, την συμμετοχή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα  ταχύτητας και την ίδρυση της δικής του επιχείρησης σαν εμπορία και service μοτοσυκλετών..
Ήταν η εποχή που υπήρχαν όλα τα μεγάλα ονόματα στο πρωτάθλημα και έτσι η παρουσία ήταν ακόμα πιο δύσκολη αλλά και δυναμική αφού από την πρώτη στιγμή όλοι μιλούσαν για κάποιον που ήρθε από τον Πειραιά και το  (πουθενά) και πήρε στο πρώτο σκέλος του Σαββάτου την Τρίτη θέση και την Κυριακή την πρώτη θέση ανάμεσα σε 45 συμμετοχές στην κατηγορία του ενιαίου Yamaha  RD350..
Για αρκετό καιρό υπήρχαν ενστάσεις για τις μοτοσικλέτες που οδηγούσε πως ήταν εκτός κανονισμών και αμφισβήτηση των ικανοτήτων του Σάκη αφού σηματοδότησε μια νέα εποχή με άλλο στυλ οδήγησης που για την Ελλάδα ήταν πρωτόγνωρο, από την εκκίνηση έπαιρνε το προβάδισμα μέχρι και την νίκη, αυτό στο 90% των συμμετοχών του σε όλα τα πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες που συμμετείχε..

Η συνέχεια στο Ελληνικό πρωτάθλημα ήταν λαμπρή με νίκες και την κατακτήσει επτά τίτλων..

Η δε παρουσία στην μεγάλη κατηγορία των SBK ήταν σταθμός στην νέα ιστορία των Ελληνικών αγώνων,  ήταν μια εξέλιξη τους πάθους για την μοτοσικλέτα που συνάμα πρόσφερε γνώσεις τόσες που σήμερα θα πει κανείς ότι αυτό είναι ένα μεγάλο πανεπιστήμιο που αξίζει κανείς να το περάσει με το άριστα.. 
Χορηγοί όπως ROTHMANS HELLAS, SHELL HELLAS,  EDEM διαφημιστική, PENTHOUSE,   και πάρα πολλοί άλλη ακολούθησαν την προσπάθεια του Σάκη  ήταν ένα ξεκίνημα για την ιστορία της μοτοσικλέτας αφού πριν δεν υπήρχαν τόσο μεγάλοι υποστηρικτές κοντά στους αναβάτες.. 

Από το 1985 μέχρι και σήμερα βρίσκετε στον ίδιο χώρο Γρ. Λαμπράκη 179-185 με πλήρη κάλυψη στον αναβάτη και την μοτοσυκλέτα..
Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση αφού και τα παιδιά του ακολουθούν με την ίδια αγάπη το δρόμο της μοτοσυκλέτας και έχουν πρότυπο τον Πατέρα τους ο οποίος φρόντισε να τους εξοπλίσει με σπουδές και πρακτικές γνώσεις αφού από πολύ μικροί ακολουθούσαν στους αγώνες τον Σάκη.. 
copyright © 2018-2019 ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΜΟΤΟ
powered by carmarketology